مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره امامزاده کمال ضیاء آباد
مردم شهر ضیاءآباد اعتقاد زیادی به این امام زاده دارند و در ایام عزاداری 28 صفر و 21 رمضان و اربعین به این امام زاده رفته و به عزاداری می پردازند ولی متاسفانه از لحاظ امکانات و رسیدگی ضعیف قرار گرفته است
علی رضا سعیدی
شنبه ۲۰ دي ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۲:۲۴ - درباره روستاي وشنوه
ديدنيهاي وشنوه : غار وشنوه - كوه الوند وشنوه - رودخانه - سد وشنوه و باغهاي فندق
ع - جعفري
يكشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۵۲:۰۸ - درباره روستاي اورامانات تخت
سلام اورامان تخت واقعا جای قشنگیه من که ارزومه عروس اورامانات شم من از طریق یکی از هم کلاسی هام که بچه اوراماناته با این بهشت فراموش شده اشنا شدم دعا کنید ازدواجمون سر بگیره
شکوفه
شنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۴۵:۴۳ - درباره بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
یه شاهکاره تاریخیه در شهر من اردبیل
علیزاده
يكشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۲۱:۳۴ - درباره قلعه گلاب، گل و ده مرد
ضمن تشكر از مطلب درج شده تقاضا دارد در خصوص اين منطقه تاريخي لطف كنيد عكس هاي تاريخي آن را نيز چاپ كنيد
علي
جمعه ۰۷ تير ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۲۲:۳۳ - درباره کلیسای مارتوما (بالولان)
من اهل همین روستا هستم اطلاعاتتون ضعیف و ناقصه
حبیب
دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۴۱:۱۹ - درباره تپه حاجی فیروز
ببخشید این که "اجساد کودکان را هم معمولاً از چینه و در بعضی موارد از خشت هایی که بدون قالب بود، می ساختند" یعنی چه؟؟؟
نسیم قیاسی
دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۵۲:۳۰ - درباره آبشار یاسوج
جای باحالیه توپ بازید
مملی فشفشه
چهارشنبه ۰۳ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۵۰:۲۷ - درباره عمارت عالی قاپو
مرسی بابت این توضیح.اما شرح بسیار کوتاهی است و آنچنانکه باید رسا نیست شاید بدلیل کم بودن تصاویر باشد.مثلا خوب است که بطور جدا عکسی از پنجره مشبک داشته باشید یا قسمتهای دیگر.نکته بعد اینکه شرح داده شود که این بنا مربوط به قبل از تغییر پایتخت از قزوین به اصفهان میباشد.سپاسگذارم پیروز باشید
ابراهیم گل محمدی
جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۴:۳۳ - درباره قبر مادر نادر شاه
قبر مادر نادر شاه در شهر لار مي باشد. لطفا اصلاح فرماييد
اداره ميراث فرهنگي لارستان
سه شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۳:۵۰ - درباره سراب نیلوفر
سراب عالی است من خودم اهل انجام
طاها
پنجشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۰:۵۸ - درباره قلعه رستم
سلام امروز با یه کیا شاسی بلند رفتیم دیدیم قلعه رو -خیلی جاده ناجوری داره -خیلی زیبا بود و حیف که کاوش نشده-کلی هم حفاری غیرقانونی انجام شده بود -
سیستان
جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۲۷:۴۸ - درباره باغ تاریخی مصلا
ممنون ولی ناقلا ها از کتاب قزوین (آیینه ی تاریخ وطبیعت ایران) کپی کرده اید .
سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۵:۵۲ - درباره رودخانه نصریان
رودخانه نصریان درفصل بهارودرایام تعطیلات نوروزمناظرخیلی زیبایی داردازجمله درخت های کهنسال کنارکه درامتدادرودخانه مانندخیابانی که ازهردوطرف محسوربه درخت باشدزیبایی چشمگیری به این رودخانه داده است
مجید شیخی
چهارشنبه ۰۹ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۳۱:۴۸ - درباره خانه میرزا کوچک جنگلی
عالی بود
امید
دوشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۴۷:۱۹ - درباره تالار آینه(كاخ گلستان)
sad
asd
شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۷:۳۵ - درباره قلعه های سارو
زیباست.کاش بازسازیش میکردن
رضا خسروپناه
يكشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۳۲:۱۱ - درباره غار رود افشان
با سلام من در تاریخ 06/10/92 به غار رود افشان رفتم مکان بسیار جالبی از لحاظ تاریخی میباشد ولی متاسفانه با مشاهده بعضی موارد ضد فرهنگی و دینی مواجه شدم که بسیار متاسف شدم از جمله اینکه کلیه چراغ های داخل غار را از بین بره اند،روی در و دیوار غار با ماژیک و غیره یادگاری و غیره نوشته اند،به غندیلهای بسیار زیبا داخل غار آسیب رسانده اند و ... از لحاظ حجاب و این قبیل موارد هم که نگویم بهتر است.
عباس اشیاع
شنبه ۰۷ دي ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۶:۲۳ - درباره دره اوشان-فشم (اوشون-فشم)
بهشته تهران
شیدا
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۱۰:۱۴ - درباره بقعه مشهد اردهال
بسیار مکان معنوی وبا صفایی است درضمن آرامگاه سهراب سپهری شاعر ایران دریکی از صحن های امامزاده قرار دارد .
شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۴۱:۵۵

بازار قدیمی زنجان |
|
![]() |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : قاجاریه (1299-1195 ه ق ) ( تاریخ میلادی : 1796-1921 م ) |
|
یکی دیگر از آثار تاریخی استان زنجان، مجموعه تاریخی بازار زنجان است که از نظرغنای اقتصادی، فرهنگی و مذهبی، یکی از جالب ترین مجموعه های تاریخی - تجاری ایران به شمار می رود.
بازار زنجان در قلب بافت قدیمی شهر و در راستای راه های ورودی آن قرارگرفته است و از دو قسمت بازار بالا و بازار پایین تشکیل می شود. نخستین مستشرقی که بازار زنجان را در سفرنامه خود توصیف کرده، «پرنس آلکسیس سولتیکف» روسی است که در سال 1216 هجری قمری از بازار زنجان دیدار کرده است.
به استناد بررسی سبک معماری و متن های تاریخی موجود، به نظر می رسد که بازار زنجان در حدود سال 1205 هجری قمری، در دوره حکومت آغامحمدخان قاجار ساخته شده ودر زمان فتحعلی شاه، در سال1213 هجری قمری کامل شده است. به مرور زمان کاروان سراها، گرمابه ها، مسجدها و راسته ها دراطراف آن شکل گرفته اند؛ به طوری که درسال1324 ، همزمان با سلطنت محمدعلی شاه قاجار، به مجموعه کاملی تبدیل شده بوده است.
در قسمت پایین بازار، علاو. بر دادوستد تولیدات محلی، از طریق دوباب کاروان سرا محصولات روستاها و قصبه های اطراف زنجان نیز به فروش می رسد. کما این که پیش از توسعه راه ها و ورود خودروهای سبک و سنگین موتوری، تا سال های اخیر نیز بازاری زنده و فعال بود. امروزه این بازار به انبار کالاهای وارداتی تبدیل شده است. ازکاروان سراهای این بازار سرای ملک و سرای گلشن را می توان نام نام برد که هر دو در سال 1345هجری قمری باز سازی و مرمت گردیده اند. در این مجموعه، دو مسجد به نام های آقاشیح فیاض و میرزایی و هم چنین دو گرمابه به نام های بلوری و معینی احداث گردیده اند و مورد استفاده قرار می گیرند.
قسمت بالای بازار، از مجموعه بازار های قیصریه، بزاز ها، حجت الاسلام، امام زاده و عبدالعلی بیگ تشکیل شده است. این بازار که از نظر تولید و عرضه کالا و خدمات جنبی و وابسته بسیار متنوع است و مهم ترین مرکز اقتصادی و تجاری شهر محسوب می شود، به هشت راسته زرگرها، بزاز ها، کفاش ها، سراج ها، کلاه دوزها، صندوق سازها، رنگرز ها، میوه فروش ها و جگرپزها تقسیم شده است. این تقسیم بندی و انسجام معقول و منطقی، از نظر حفظ حقوق صنفی و کنترل قیمت کالاهای عرضه شده حایز اهمیت است و افکار بلند طراحان و بانیان آن را نشان می دهد.
در این مجموعه نیزپنج مسجد به نام های چهل ستون، آقاسیدفتح الله، جامع، حجت الا سلام و ملار جای گرفته است.
این مجموعه بازار با 56 راه ورودی اصلی و فرعی (کوچه) به شبکه ارتباطی کل شهر راه دارد. این مجموعه 940 باب مغازه دارد و پایگاه فعالیت ده ها نوع شغل، اعم از تولیدی و خدماتی است.
بازار زنجان، از نظر فعالیت اقتصادی، واحد بسیار پیچیده ای است که با دارا بودن انوع تجارتخانه ها و افزایش مداوم سرمایه، به عنوان یک مرکز عمده تجاری، پیوسته در حال تکامل و گسترش است. توسعه اقتصادی روزافزون این بازار، کاربری واحدهای مسکونی پیرامون آن را به واحد های تجاری تغییر داده است که در صورت عدم ساماندهی، ادامه آن به ارزشهای تاریخی، فیزیکی و کالبدی این بازار، آسیب های جبران ناپذیری وارد خواهد ساخت.
مجموعه بازار زنجان، در زمینی به مساحت 15هکتار احداث شده است که 5 هکتار آن به فعالیت اقتصادی،7 هکتار آن برای سکونت،1هکتار آن جهت اماکن عام المنفعه و2هکتار دیگر آن برای شبکه ارتباطی اختصاص یافته است.
این مجموعه، از قدیم الایام، محل مناسبی ،برای برخورد آراء و افکار اجتماعی بوده و از نظر حفظ آداب و سنن ملی و مذهبی، نقش تعیین کننده ای را ایفا کرده است. از آنجا که شهر زنجان تابستان های گرم، زمستان های سرد، پربرف و بهار و پاییزی ناآرام دارد، کالبد و پوشش سقفی بازار طوری طراحی گردیده است که در داخل آن، تغییرات هوای بیرون احساس نمی شود. مجموعه بازار زنجان به عنوان یک کانون مهم تجاری، تاریخی، فرهنگی و با توجه به ویژگی های معماری و هنری آن، پیوسته مورد توجه بازدیدکنندگان از این شهر است.
این بازار به علت ارزش های فرهنگی وقدمت تاریخی آن به شماره44/1، در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است و به همین لحاظ، ضوابط اختصاصی حفاظتی در آن برقرارگردید است.
|
|
آدرس :زنجان - قلب بافت قدیمی شهر | |
تعداد بازدید : 5802 |
تعداد نظرات : 0 |
نظر خود را در مورد بازار قدیمی زنجان ثبت کنید.
|