مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره آبشار گچان
تا سال 1375 می دونم که آبشار گچان زنده و جذاب بود نزدیک به قله کوه گچان منظره ای بی نظیر و روح افزا داشت نمی دونم آیا هنوز میتوان آن مناظر دلربا را دید یا با خشکسالیهای اخیر آن آبشار زیبا هم به تاریخ پیوسته است؟
حجت عزیزیان
جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۳۵:۳۱ - درباره آرامگاه خواجوي كرماني
عکس بزرگتر بشه جالب تر
ابوالفضل
دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۳:۰۰ - درباره قلعه قیران
کوه قلاقیران به عنوان نماد شهر ایلام نیز شناخته می شود به طوری که چند تا از ارگان های شهر ایلام از جمله تاکسیرانی و ... از تصویر این کوه به عنوان لوگوی خود استفاده می کنند. جالب است که هرچه از نمای دور تر به این کوه نگاه کنی، نمایی زیباتر از آن می بینی و ابهت آن نیز از دور بیشتر به چشم می آید.
ناصری
پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۱۱:۴۳ - درباره روستای ارنگه
سلام با تشکر از زحمات شما که به روستای مادری بنده پرداختید
آرش رادنیا
جمعه ۱۴ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۵۰:۲۹ - درباره کاروانسرای اتابکی
حالم بهم خورد از این کپی پیست کردن شماها.تو همه سایتها همین را نوشته .خداییش یه عکس هم از این کاروانسرا دیدی ؟اصلا جای دقیق اون را میدونی؟؟؟میتونی کمک کنی تو گوگل ارت جای اون را پیدا کنم؟
رضا
دوشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۲۶:۱۰ - درباره آبشار ایج یا ده قلو
اطلاعات نوشته شده کم است.وادرس دقیق مشخص نیست
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۸۷ ساعت ۰۷:۲۲:۰۴ - درباره قلعه ایزدخواست
درودبرایران وقتی آنجابرویداگرملی گراباشیدوبه تاریخ ایران اهمیت بدهیدبه گریه می افتیدکه دراین کشورچیزی که ارزش نداردهویت ایرانی است ودوباره به گریه می افتیدشایدصدمترهم نباشدکه چنان خرج های الکی واسراف کرده اندبرای چشم هم چشمی برای مساجدی که منارهایشان ازدورپیداهست وفقط برای ختم مردگان بناشده است آن هم یک ختم.
ش.پ
چهارشنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۰۹:۳۰ - درباره امامزاده شاهزاده عباس
زیارتگاه عباس بن موسی بن جعفر(ع) درکوه سیرجان بنام شاهزاداده عباس معروف که در زمان مامون خلیف عباسی به همرا ه جمعی از امام زاده وارد ایران شدند ودر شیراز بادشمنان جنک نموده که سرانجام احمدبن موسی (ع ) در آنجا شهید شده است و عباس بن موسی ( ع ) و برادرش حمزه جمعی ازامامزاده ها به سیرجان رسیدندندحمزه در سیرجان شهیدشد وعباس باهمراهین چون از کوه پنج بگذشت درمحلی بنام لازدر گروهی از خوارج
ترقیخواه
جمعه ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۴:۳۷ - درباره دروازه رق آباد (ریگ آباد )
بنام خدا جای خیلی قشنگی بود یادش بخیر
مسلم
سه شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۸:۲۹ - درباره منطقه حفاظت شده مانشت و قلارنگ
واقعا طبیعتش زیباست ولی اگه اونو نابود نکنن . چون که الان در حل نابودیه مسئولنم هیچ توجهی نمیکنن
سعید
جمعه ۱۳ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۶:۲۴:۵۷ - درباره شهر بلقيس
واقعا شاهکاره زمان قدیم رو کاملا به رخ همه میکشه با وسعت و گستردگی بی نهایت بنا
مسعود.ا
دوشنبه ۰۸ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۰۹:۴۶ - درباره درباره ملاير
جاذبه اصلی ملایر پارک سیفیه را روی سایت بگذارید
جواد
يكشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۲۲:۳۸:۰۸ - درباره چشمه معدني البرز- آب علي
عالییییییییییییییییی
نگی
شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۰:۱۲ - درباره الوند
اطلاعاتش کاملا اشتباه است
gtdghh
پنجشنبه ۰۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۷:۰۹ - درباره دره آبغد
آبغد بعد از فردوسی چه ربطی داره به چناران؟
محمد حمیدی راد
سه شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۳:۳۰ - درباره معبد زیگورات (چغازنبیل )
عالی بود.واقعا معبد چغازنبیل از شگفتی های ایرانه
بنده خدا
يكشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۴:۵۱ - درباره نقش برجسته آنوبانی نی
عالیه.
مرضیه فلاح
يكشنبه ۰۹ تير ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۲۰:۰۶ - درباره کلیسای کانتور- برج ناقوس
من امسال عید به قزوین رفتم و از این کلیسا دیدن کردم این کلیسا جای جالب و خوبی بود و اگر مجددا به قزوین برم دباره از این کلیسا دیدن می کنم.
مهدی نظری
شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۸۸ ساعت ۱۷:۰۹:۳۰ - درباره حمام درده
Pleasing to find soomene who can think like that
Brendy
سه شنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۰۴:۴۲

سازه های آبی شوشتر |
|
![]() |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : حدود 2000 سال |
|
مجموعه «آسيابها و آبشارهاي شوشتر» از بي نظير ترين نمونه هايي است كه جهت استفاده بهينه از آب در ادوار كهن مورد بهره برداري قرار گرفته است.
اين محوطه مجموعه اي از سد، تونل ها، كانال هاي فرعي و آسياب هاي آبي است كه بصورت يك مجموعه صنعتي-اقتصادي بوده و جزئي از مجموعه بزرگ «سازه هاي آبي شوشتر» مي باشد كه در كتب تاريخي مكرراً به آن اشاره گرديده است.
اساس كار مجموعه به اين صورت است كه «سد گرگر» مسير رودخانه را مسدود كرده و سطح آب را براي آبگيري سه تونل حفر شده در تخته سنگ بالا مي آورد. تونل هاي سه گانه آب را به مجموعه هدايت مي كنند و به كانال هاي متعددي تقسيم مي شوند كه پس از گرداندن چرخ آسياب ها، آب بصورت آبشارهايي به محوطه اي حوضچه مانند سرازير مي شود.
يكي از ويژگي هاي بسيار بارز «مجموعه آسيابها و آبشارها» مجاورت آن با بافت تاريخي شهر «شوشتر» است. اين محوطه علاوه بر استفاده هاي صنعتي، در ايام كم آبي نيز، آب مورد نياز ساكنين را تأمين مي نمود.
يك ويژگي بسيار زيبا و منحصر بفرد بصري نيز كه در اين مجموعه وجود دارد و جلوه اي خاص به آن مي بخشد اين است كه آب حاصل از پساب آسياب ها بصورت آبشارهاي مصنوعي زيبا به محوطه اي حوضچه مانند مي ريزد كه منظره اي چشم نواز و دل انگيز را در مقابل ديدگان هر بيننده بوجود مي آورد. همچنين در محوطه پشت بند كه محل آبگيري سه تونل معروف «سه كوره»، «دهانه شهر» و «بليتي» است نيز چشم انداز زيبايي به چشم مي خورد.
مجموعه «آسيابها و آبشارهاي شوشتر» با توجه به زمان ساخت از شاهكارهاي فني و مهندسي در جهان است. اين شاهكار مهندسي هم در ايران و هم در جهان بي نظير است.
بدون شك با توجه به اهميت شهر «شوشتر» در برهه هايي از تاريخ و توجه ويژه به احداث تأسيسات آبي در اين منطقه كه از فنون مهندسي پيچيده اي سود مي جويد، ما را در نتيجه نهايي مصمم مي نمايد كه احداث آسياب ها را متعلق به دوران كهن و حتي هم عصر با ساسانيان بدانيم. علاوه بر موارد ذكر شده، برخي پيچيدگي هايي كه در طراحي تونل هاي آبرساني وجود دارد، لزوماً جهت بهره برداري غير از مصارفي همچون آبياري اراضي بوده. تونل هاي سه گانه در پشت «پل بند گرگر»، وظيفه انتقال حجم معيني از آب را براي به حركت در آوردن پره هاي آسياب برعهده داشته اند.
مجموعه «آسيابها و آبشارهاي شوشتر» در مسير «رودخانه گرگر» كه خود از شاهكارهاي فني و مهندسي اعصار كهن است بنا گرديده. رود گرگر كاملاً بصورت دستكند مي باشد و احداث آن را به اردشير بابكان، شاهنشاه ساساني نسبت داده اند. ليكن در مطالعات باستان شناسي اين تاريخ به عقب تر برده شده است. |
|
آدرس :شوشتر | |
تعداد بازدید : 18248 |
تعداد نظرات : 21
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |