مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره میل امام
با سلام این آدرسی که شما درباره ی این میل داده اید تقریبا اشتباه است و هر کسی را مسلما به بیراه می برد.صومعه سرا در نزدیکی فومن رشت قرار گرفته در صورتی که این میل در ارتفاعات قرار گرفته و فکر می کنم نزدیکترین راهی که در خظ مستقیم قرار بگیریم ، دیلمان می باشد.مسیر دسترسی به این میل اندکی دور و البته دارای جاده ی خاکی و بعضا گلی می باشد. با سپاس
طاهر شاهواری
جمعه ۲۳ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۱۶:۵۸ - درباره خانه ابریشمی
این خانه قبل از مرحوم ابریشمی خانه آقای پیربازاری نامی بوده
کامران
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۶:۳۳ - درباره امامزاده قاسم ازنا
شهرستان ازنا جاهای دیدنی و تفریحی و زیارتی غیر از مورد اشاره شده نیز دارد خواهشمند است ارایه دهید.
محمد رضا رضائی
يكشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۱:۵۳:۰۷ - درباره چشمه سبز
بسیار عالی
چهارشنبه ۰۸ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۰۶:۴۳ - درباره ايوان سنگي نياق
من دانشجوي رشته ي معماري هستم و اصا لتا نياقي ولي متا سفانه بدليل كم توجهي هاي ميراث فرهنگي و ديگر ارگان ها در حفاظت از اين ميراث فرهنگي گرانبها وكم توجهي در معرفي اين اثر به ديگر هم ميهنان هر ساله شاهد تخريب اين اثر بوده من به عنوان يك ايراني كه سعي داره اصالت خودش را حفظ كنه از شما مي خوام كه اطلاعات بيشتري در مورد اين بنا در اختيار ما قرار بدين و از تخريب آن جلوگيري كنيد تا آيندگان هم
سام
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۲۳:۰۱:۲۴ - درباره قلعه ارجان
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما مدیر این سایت در هنگام ورود به قسمت استان خوزستان متوجه شدم مرکز استان خوزستان رو به اشتباه آبادان نوشتید در صورتی که مرکز خوزستان اهواز میباشد لطفا جهت اصلاح اقدام کنید با تشکر از شما
پیمان محمدفر
جمعه ۱۳ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۷:۴۶:۲۵ - درباره آب گرم رینه
aalie vali bishtar az rine begin
mozhde mehran
پنجشنبه ۳۰ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۷:۴۹:۴۸ - درباره قلعه جوشين
بهترین وکاملترین قلعه است
تقی هاشمی
چهارشنبه ۰۸ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۱۱:۰۷ - درباره كليساي هفتوان
بسیار جالب ودیدنی است
مهدی مقصودی
دوشنبه ۰۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۱۵:۳۷ - درباره آرامگاه امیر لالپا
من خیلی وقتا اونجا بودم ( موگرمون ) ولی چیزی در این باره نشنیدم و شاید اصلا تبلیغی در باره اون نشده . من که بزرگ شده اونجام نشنیدم چه برسه به بقیه . اگر کسی اهمیتی میده تبلیغ کنید واسش . مرسی
نوید پورمحمدی
پنجشنبه ۰۲ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۳۶:۴۸ - درباره ایوان تخت مرمر ( کاخ گلستان)
این ایوان در نوع خود بسیار زیباست. حجاری های قسمت پایین دورتادور ایوان و آیینه کاری زیبا جلوه دیگری به آن میدهد. http://safaridigar.blogfa.com
سحر موسوی
چهارشنبه ۰۲ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۵۶:۱۶ - درباره آرامگاه امام احمد غزالی-مسجد حیدریه
شما دیگه چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مسجد حیدریه؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مسجد احمدیه درسته.احمد غزالی در مسجد احمدیه مدفون هستن.
شهرام
پنجشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۰۳:۵۴ - درباره سراب روانسر
سراب روانسر یکی از چندین جاذبه گردشگری استان کرمانشاه است که چشماندازی زیبا و طبیعی دارد. این سراب پر آب و زیبا در روانسر از توابع استان کرمانشاه قرار دارد و در ایام سال، پذیرای میهمانان بسیاری از اقصی نقاط کشور است. در حاشیه این سراب فضایی دلنشین وجود دارد که بازدیدکنندگان در آن توقف میکنند و از دیدن مناظر زیبای اطراف لذت میبرند. سراب روانسر سرچشمه رودخانه قرهسو است که یکی
کاربر
شنبه ۲۰ دي ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۵:۱۱ - درباره بوستان تفریحی نشاط خوشحالم که ما ایرانیها هم یواش یواش داریم آینده نگری می کنیم. امیدوارم چنین حرکتهای دور اندیشانه ای تداوم داشته باشه. ممنون
زهرا حسینی
چهارشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۸۷ ساعت ۰۱:۵۲:۳۹ - درباره آبشار گچان
تا سال 1375 می دونم که آبشار گچان زنده و جذاب بود نزدیک به قله کوه گچان منظره ای بی نظیر و روح افزا داشت نمی دونم آیا هنوز میتوان آن مناظر دلربا را دید یا با خشکسالیهای اخیر آن آبشار زیبا هم به تاریخ پیوسته است؟
حجت عزیزیان
جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۳۵:۳۱ - درباره دریاچه عباس آباد
واقعن با این سایتتون هنر کردید.به این میگن توسعه گردشگری!؟ نه عکسی نه فیلمی
دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۸:۱۴ - درباره آرامگاه امیر لالپا
من خیلی وقتا اونجا بودم ( موگرمون ) ولی چیزی در این باره نشنیدم و شاید اصلا تبلیغی در باره اون نشده . من که بزرگ شده اونجام نشنیدم چه برسه به بقیه . اگر کسی اهمیتی میده تبلیغ کنید واسش . مرسی
نوید پورمحمدی
پنجشنبه ۰۲ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۳۶:۴۸ - درباره کوه تامر
این کوه یکی از بلند ترین و برف گیر ترین کوه های استان کهگیلویه و بویراحمد است.و برف این کوه حدودا به 5متر میرسد و تا اواسط تابستان در این کوه برف وجود دارد
حسین رنجبر
چهارشنبه ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۱۹:۲۳ - درباره مناره چهل دختران
کم بود کاش فیلمی از ان گرفته بودبد
اصغر
جمعه ۲۳ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۰:۳۴ - درباره خانه اعلم
متاسفانه همه مثل شما فکر می کردند که از بافت های تاریخی چیزی ننمانده وما گردشگری بی رونقی داریم و همه جا را ساختمان های چند طبقه ساخته اند و همه طبیعت را نابود کرده اند
سه شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۳۷:۴۱

مجموعه بازار تاریخی تبریز واقع در استان آذربايجان شرقي و شهر تبریز |
|
![]() |
|
نوع بنا : تاریخی |
|
بازار تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده جهان و یکی از شاهکارهای معماری ایرانی است. این بازار در سال ۱۱۹۳ هجری قمری بر اثر زلزله با خاک یکسان شد، اما طولی نکشید که به همت مردم شهر بازسازی شد.
شهر تبریز به مناسبت قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم از دیرباز مرکز مبادله کالا میان خاور دور و اروپا بوده و وصف بازارهای آن در خاطرات بسیاری از بازرگانان و جهانگردان آمده است.
تبریز به سبب قرار گرفتن در سر راه شرق و غرب، از بدو پیدایش مرکز مبادله کالاهای بازرگانی کشورهای اروپایی و آسیایی بوده است و خود نیز بنا به مقتضیات جغرافیایی، محصولات کشاورزی و صنعتی را به دورترین نقاط جهان صادر میکرده است و این تبادل اقتصادی ایجاب میکرد که بازار ها و مرکزی برای مبادله و فروش کالاهای شرق و غرب در آن به وجود آید.
بازار تبریز هم اکنون به طول یک کیلومتر بزرگترین مجموعه به هم پیوسته و مسقف دنیا است و در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
طاقها و گنبدهای مقرنس بلند آن، سازههای آجری به هم پیوسته، آرایش مغازه ها، کثرت تیمچهها، وجود انواع مشاغل و تعداد زیادی مدرسه و مسجد که در کنار سراهای بازرگانی قرار گرفته اند، این بازار را نمونهای عالی از محیط تجارت و زندگی اسلامی و شرقی ساخته است.
سبک معماری، کثرت سراها و تیمچهها و وجود تعدادی مدرسه و مسجد نیز به این مجموعه اهمیت و امتیازی خاص دادهاند.
از تاریخ بنای اولیه مجموعه بازار تبریز اطلاعی در دست نیست لیکن اکثر مورخان و جغرافینویسان و جهانگردان اسلامی و خارجی که از قرن چهارم هجری تا عهد قاجار از تبریز دیدن کردهاند، اسناد مهم و مدارک ارزندهای را درباره بازار و وضع بازرگانی تبریز ارائه دادهاند.
از مقدسی در قرن 4 هجری، یاقوت حموی در 610 هجری، زکریا بن محمد قزوینی در 650 هجری، مارکوپولو در اواسط نیمه دوم قرن 7 هجری (1271 میلادی)، کشیش اودوریک در 721 هجری، ابن بطوطه در 730 هجری، آمبروزیوکنتارینی در 878 هجری (1474)، حمد الله مستوفی در قرن 8 هجری، کلاویخو در 807 هجری، جان کارت رایت انگلیسی در 1015 هجری (1606 میلادی)، شاردن در زمان شاه سلیمان صفوی، تاورنیه فرانسوی در 1046 هجری، کارری ایتالیایی در 1052 هجری، جملی کاردی جهانگرد ایتالیایی و دهها سیاح و مورخ دیگر مطالب جالب توجهی به جای مانده که دال بر اهمیت مجموعه بازار در دوره های مختلف بوده است.
ابن بطوطه سیاح مشهور که در سال 731 هجری قمری وارد تبریز شده میگوید: «بازار تبریز یکی از بهترین بازارهایی بود که من در همه شهرهای دنیا دیده ام. من به بازار جواهریان رفتم، بس که از انواع جواهرات دیدم چشمم خیره گشت.» همچنین تاورنیه نیز در سال 1046 هجری قمری از بازار تبریز دیدن کرده و آن را ستوده است.
شوالیه شاردن فرانسوی نیز تبریز را دارای عالیترین بازار های آسیا دانسته و با اظهار شگفتی از گنبدهای زیبا و طاقهای دیدنی، بازار هشت گوش و وسیع قیصریه را زیباترین بخش بازار تبریز دانسته است.
حمدالله مستوفی مورخ و جغرافیدان معروف قرن هشتم ضمن تعریف خوبی و فراوانی غلات و میوههای تبریز و اشاره به مزیت پارهای از انواع مخصوص گلابی، سیب، زردآلو و انگور آن مردم این شهر را اعم از فقیر و غنی اهل کسب و داد و ستد معرفی کرده و یادآور شده که در آن دیار متمول بسیار است.
وجود مدارس و مساجد تاریخی مهم و معروفی چون مسجد جامع، مدرسه حاج صفرعلی، مدرسه صادقیه در این بازار نیز گواه بر پیشینه تاریخی این مجموعه بنا است.
بازار کنونی تبریز مربوط به اواخر زندیه ( یعنی بعد از زلزلهای که در سال 1193 هجری قمری روی داد) و عصر قاجار است. در زمان عباس میرزا که تبریز ولیعهدنشین و دارالسلطنه شد، سراها، تمیمچهها و بازارهای عالی تازهای احداث شد.
بازار تبریز با طاقها و گنبدهای بلند آجری شامل بازار امیر، بازار کفاشان، راسته بازار، بازار حلاجان، یمینی دوز بازار، راسته کهنه، بازار حاج محمد حسین، بازار مشیر بازار، بازارچه صفی، بازار امیر ابوالحسن، سرای حاج رسول، سرای حاج میرزا علی نقی، تیمچه و سرای شیخ کاظم، تیمچه حاج صفرعلی، تیمچه و دالان میرزا شفیع و تیمچه ملک است که به اختصار به آنها اشاره میشود.
بازار تیمچه امیر یکی از شاهکارهای جالب معماری و با شکوهترین تیمچههای بازار تبریز به حساب میآید.
تیمچه حاج صفرعلی بنایی است معظم که بانی آن حاج صفرعلی خویی بازرگان معروف معاصر فتحعلی شاه قاجار است.
تیمچه مظفریه نیز یکی از زیباترین بخشهای بازار است که حاج شیخ جعفر قزوینی تاجر سرشناس دوره ناصرالدین شاه آن در سال 1305 ساخته بود و به مناسبت حضور مظفرالدین میرزا ولیعهد وقت در این تیمچه به نام مظفریه نامگذاری کرد.
راستههای معروف بازار تبریز نیز شامل بازار امیر، پشت بازار امیر، بازار کفاشان، بازار حرم خانه، راسته بازار، یمینی دوز بازار، بازار حلاجان، قیز بستی بازار، بازار سراجان، راسته کهنه یا قدیم، بازار کلاه دوزان، دلاله زن بازار، بازار صادقیه، بازار مسگران، بازار حاج محمد حسین، بازار مشیر، بازارچه شتربان، بازار صفی، بازار میر ابوالحسن، بازار شیشه گرخانه، رنگلی بازارچه ( بازارچه رنگی ) و بازارچه خیابان است.
در همه این بازارها، تیمچهها، سراها و چهارسوهایی هست که حجرهها و مغازههای آنها مرکز عمده فروشی اجناس گوناگون داخلی و خارجی است.
اغلب تیمچهها و سراها سه طبقهاند طبقه زیرین مخصوص نگهداری کالا یا به عبارت دیگر انبار مالالتجاره، طبقه دوم تجارتخانه و محل کار و طبقه سوم محل استراحت است.
مجموعه بازار تاریخی تبریز به عنوان یازدهمین اثر ثبت جهانی ایران در سی و چهارمین جلسه سازمان یونسکو که در کشور برزیل برگزار شد به عنوان بزرگترین سازه سرپوشیده جهان و بخشی از شاهراه ابریشم به ثبت جهانی رسید. |
|
آدرس :تبریز، خیابان امام، بازار قدیم تبریز | |
تعداد بازدید : 12569 |
تعداد نظرات : 7
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |