مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره آبشار گیوک
با سلام «گیوک» اسمی ترکی مغولی است و نام یکی از نوادگان چنگیزخان بوده است. گیوک خان مغول در اواخر قرن هفتم حاکم منطقه ای از قهستان بوده است و این نشان از قدمت روستا دارد. روستای گیوک در بیست کیلومتری جنوب غربی بیرجند و در رشته کوه باقران واقع شده است. جمعیت روستا با توجه به فصول سال متغیر است . در تابستان با توجه به ییلاقی بودن آب و هوا جمعیت به بالای سی خانوار میرسد اما در زمستان این رق
عبدالله محمدی
پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۳۹:۱۹ - درباره قبر مادر نادر شاه
قبر مادر نادر شاه در شهر لار مي باشد. لطفا اصلاح فرماييد
اداره ميراث فرهنگي لارستان
سه شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۳:۵۰ - درباره مقابر روستای تمتمان
شخصي به نام حفظ اله هر سه مقبره را تاراج كرد
كمال نوحي
سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۵۲:۰۶ - درباره ييلاق گليان و استخري
عالی
محمد تدینی
دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۴:۱۳ - درباره کوهسنگی
خيلى جاى خوبى است
ناشناسخودت إيناس
جمعه ۲۳ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۱۵:۴۱ - درباره خانه ابریشمی
با سلام پنجشنبه هفته گذشته برای بازدید از بنای مورد نظر به میدان صیقلان رشت مراجعه کردم اما بنیاد علمی نخبگان در رشت این خانه را مصادره کرده و دفتر خود را در آنجا بنیان گذاشته است . کسی را هم برای بازدید راه نمی دهند .
مهناز آزادی
چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۰۵:۰۳ - درباره روستاي وشنوه
با سلام به همه دوستاران طبیعت من روستای وشنوه را خوب می شناسم و با آب و هوای آن نیز آشنایی کامل دارم- وشوه روستایی خوش آب و هوا و زیباست که وجود آن در استان خشکی مانند قم بسیار غنیمت است در ضمن بنده عکسهای زیبایی از طبیعت وشنوه دارم که در صورت امکان تمایل دارم در سایت قرار داده شود.
محمد حسینی
پنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۸۸ ساعت ۱۳:۰۶:۲۱ - درباره قلعه کنگلو
عالی
یاسر رهنما
پنجشنبه ۲۶ دي ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۱۴:۴۸ - درباره امامزاده کمال ضیاء آباد
سلام این عکس برای شهر ضیااباد است نه روستای ضیااباد (ضیااباد از شهر های زمان پیامبر است با سند های تاریخی و کتاب که به نام شهر به چاپ رسیده لطفا در نوشتن مطالب دقت کنید ).
امیرحسین لشگری
يكشنبه ۰۴ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۳۷:۴۹ - درباره رودخانه نصریان
رودخانه نصریان درفصل بهارودرایام تعطیلات نوروزمناظرخیلی زیبایی داردازجمله درخت های کهنسال کنارکه درامتدادرودخانه مانندخیابانی که ازهردوطرف محسوربه درخت باشدزیبایی چشمگیری به این رودخانه داده است
مجید شیخی
چهارشنبه ۰۹ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۳۱:۴۸ - درباره قلعه شياق دهلران
قلعه شیاق یا شاق در جوار روستای سر کمر است که از توابع پهله زرین آباد می باشد. بنابر این ارتباطی به شهر دهلران ندارد. ما نبایستی قلعه با عظمتی چون قلعه شیاق را متعلق به آبادی کوچکی چون دهلران بدانیم که چند سالیست که نام شهر را یدک میکشد
پیمان جعفری
يكشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۰۵:۵۹ - درباره گلمکان
بسیاردیدنی و جذاب است .
ابوالحسن افضلی
چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۲:۱۳:۳۶ - درباره چشمه آب گرم خورگو
با سلام .بنده از اين اب گرم استفاده كرده ام به نتيجه ى مقبولى هم رسيدم .
HUSSAIN
شنبه ۰۹ آبان ۱۳۸۸ ساعت ۱۷:۵۰:۱۹ - درباره قلعه حسن آباد
قلعه ی حسن آباد واقع برتپه ای کم ارتفاع درروستای حسن آباد و مسلط براطراف که از نظر نظامی خیلی در زمان خودمهم بوده
حامد رحمانی
سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۴۶:۰۵ - درباره روستای تاریخی پاژ
دوست عزیز دم شما گرررررررم که این اطلاعات رو اینجا گذاشتی بابا ای ول خواستم ازت تشکر کنم به عنوان یم شهروند مشهدی من نمیدونم شما اهل کجایی ولی انصافا دست مریزاد مرسی
مصصطفی
دوشنبه ۰۶ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۴۷:۱۱ - درباره ییلاقات اسفندقه
جاي بسيار خوب و قشنگي است حتما ديدن كنيد
محمد علي خواجه سرخوئيه
پنجشنبه ۰۳ بهمن ۱۳۸۷ ساعت ۱۷:۱۰:۵۴ - درباره سرای حاج رضا
متاسفانه این بنای بسیارزیبا مورد بی توجهی فوق العاده قرارگرفته و درحال حاضر محل نگهداری ضایعات زباله ای است . امیدوارم سازمان میراث فرهنگی به فکر آثار باستانی گرانبهای ماباشد
کوچاری
چهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۸:۴۰ - درباره پاسارگاد
پاسارگاد بي نظير است
vahid
چهارشنبه ۰۶ آذر ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۰۸:۴۳ - درباره قلعه بردوك
این قلعه درچه سالی کدوم پادشاهان برآن حکومت کردند
دلاشوب
يكشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۱۸:۴۳
میل گنبد قابوس واقع در استان گلستان و شهر گنبد کاووس |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : قرن چهارم ه ق |
|
بنای آجری میل گنبد قابوس از نقطه نظر عظمت معماری، ویژگی های هنری و تکنیکی در زمره بزرگ ترین مفاخر معماری قرن چهارم هجری قمری به شمار میرود. ساختمان ا پن میل که آرامگاه شمس المعالی قابوس بن وشمگیر زیاری است، در بالای تپه ای در میان پارک بزرگ شهرگنبد کاووس واقع شده است.
اپن بنا از زیبا ترین و با شکوه ترین بنا های اوایل دوره اسلامی است که علیرغم استفاده بسیار کم از عناصر تزثینی، دارای ساختارهای متناسب، موزون، مستحکم و زیباست که نوعی احساس شکوه و زیبا یی را به بیننده القا می کند. ساختمان میل در اصل متشکل از سه قسمت شالوده ، ساقه وگنبد مخروطی است که روی هم رفته 55 متر ارتفاع دا رند. ساقه این میل بر روی پایه ای مدور قرار دارد و تنها نزد یک به 6 متر آن بیرون از زمین است و بر اساس مطالعات به عمل آمده بخش بزرگی از آن در دل زمین فرو رفته است.
خود ساق با نمای دایره ای پره دار، بر روی این شالوده قرار گرفته است و 37 متر ارتفاع دارد. در بدنه ساقه بنا 10 پره مثلثی شکل با فواصل معین و با تناسب و زیبا یی کامل قرار گرفته است ، به طوری که علاوه بر ایجاد زیبا یی ، از حجم ساده و بی قواره ساقه کاسته و نیز موجب استحکام بنا شده است.
تنها تزئین ا ین ساقه در بالای در ورودی مشتمل بر دو رشته کتیبه کوفی آجری است که یکی در ارتفاع 8 متری از سطح زمین و د یگری زیر پا کار گنبد تعبیه شده است. عرض ا ین کتیبه ها 80 سانتی متر و هر دو مشتمل بر یک عبارت تاریخی است که سال (397 ه.ق و375 ه.ش) را نشان می دهد. ا ین کتیبه عاری از هرگونه پیرا یه و تزئینات است وهمچون خود گنبد، تنها به استحکام و ماندگاری آن توجه شده است. خطوط و حروف کتیبه با آجر ساده قرمز رنگ که روی آن ساییده شده، بدون هیچ گونه روکشی در درون قاب های آجری جای گرفته است. خطوط کوفی ساده این کتیبه ، دار ای برجستگی است و در عین حال، نوعی تراش ظریف و زیبا یی متناسبی دارد که از هر جهت با هیأت ساختمان آرامگاه تناسب دارد.
گذشته از سادگی کتیبه، در هنگام نصب خطوط و قابسازی آن ، این نکته مراعات شده که از هر جهت ماندگاری از بر روی بدنه تضمین شود. برای این منظور، هر کدام از حروف آجری و آجرهای قاب کتیبه ریشه های بلندی دارد که درون دیوار گنبد فرو رفته است. به همین خاطر و به علت پختگی آجر قرمز و استحکام آن هنوز پس از هزار سال،کتیبه تقریبا سالمی جای مانده است. تکرار یک متن در دو جای بنا نیز به ماندگاری محتوای کتیبه کمک بزرگی کرده است.
بدنه بنا سراسر از آجر پخته قرمز رنگ ساخته شده است. آجر های ساخته این بنا که در نها یت پختگی و استحکام هستند، به علت تابش آفتاب در طول قرن ها به رنگ زرد طلایی در آمده اند که خود بر زیباثی بنا افزوده است. شکل آجرهائی که در بنا به کار رفته، معمولی و یکسان است، به جز آجرهائی که در بدنه گنبد مخروطی مورد استفاده واقع شده است. آجرها خوب پخته شده و خوب به ملاط چسبیده وسخت تو پر و یکپارچه است.
گنبد مخروطی بنا به ارتفاع 18 متر بر روی ساقه بنا شده است. ا ین گنبد بر خلاف اکثر برج ها وگنبدهای آرامگاهی یک پوش است و بدون هیچ واسطه ای بر روی بدنه برج قرار گرفته و شیب تند و سطح صاف و صیقلی آن به ماندگاری گنبد کمک فراوان کرده است. درون بنای گنبد قابوس ،ساده و تنها با اندود گچ پوشش یافته که با گذشت زمان به سیاهی گرا ییده است.
بر بالای سر در ورودی بنا دو رشته مقرنس زیبای ساده کار شده که جز اولین نمونه مقرنس های هنر اسلامی ایران به شمار می ورد. همچنان که از متن کتیبه بر می آید این بنا در سال 397ه.ش توسط شمس المعالی قابوس بن وشمگیر آل زیار جهت آرامگاه شخصی بنا شده است. نامبرده که در آن روزگار فرمانروای گر گان بود، مردی دانشمند، هنرمند، سلحشور، دوستدار و مشوق علم و هنر بود. وی در سال402 ه.ق یعنی 5 سال بعد از ساخت گنبد قابوس وفات یافت. این بنا در فهرست بنا های تاریخی ایران به ثبت رسیده است.
|
|
آدرس :گنبد کاووس - بالای تپه ای در میان پارک بزرگ شهر | |
تعداد بازدید : 13048 |
تعداد نظرات : 5
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |